26 Haziran 2009 Cuma

Beyaz Brezilyalı Bıraktı

Bernd Schneider futbolu bıraktı. 35 yaşındaydı Alman. Leverkusen taraftarlarının sevgilisiydi. Fakat geçen yılın Nisan ayında çok ciddi bir sakatlık yaşadı ve bu sezon 1 maçta forma giydi. Doğru bir karar verdi. Bernd Schneider'i en beğendiğim maç ise ''Beyaz Brezilyalı'' lakabını aldığı, süper bir oyun ortaya koyduğu 2002 Dünya Kupası Finali'ydi.

Çok şanssız bir oyuncu bana göre Schneider. 2002 yılında, kariyerinin en olgun seviyeye ulaştığı yıllarda, Leverkusen Ligde, Kupada ve Şampiyonlar Ligi'nde 2. oldu. Aynı senenin yazında ise Schneider'ın parladığı finalde Almanya; Brezilya'ya 2-0 yenildi ve onda da 2. oldu. Belki de, bir oyuncunun yapamadığı şeyi yapabilirdi, Leverkusen'li takım arkadaşlarıyla beraber ama olmadı. Hoşçakal 7 numara.

2 yorum:

  1. Lincoln'le kavgasını hatırlarım bunun Lincoln'ün çirkeflikte tavan yaptığı maçtır. Leverkusen büyük yıldızlar gördü ve ihraç etti. Mesela Şampiyonlar Ligi finali oynayan kadrodan Ballack, Ze Roberto, Lucio, Yıldıray gibi. Ama Schneider onca teklife rağmen takımda kaldı. Helal olsun.

    YanıtlaSil
  2. Burak abi bilmiyorum nasıl düşünüyorsun bu konu hakkında, benim için Ronaldo ne kadar büyük topçu olursa olsun Gerrard gibi adamlar hep bir numaramdır. Bernd'de öyleydi.

    YanıtlaSil