23 Haziran 2009 Salı

Aday Kadro Açıklandı

Kerem Tunçeri, Ender Arslan, Engin Atsür, Kerem Gönlüm, Sinan Güler (Efes Pilsen)
Ömer Onan, Oğuz Savaş, Ömer Aşık, Semih Erden (Fenerbahçe Ülker)
Cemal Nalga, Evren Büker (Galatasaray Cafe Crown)
Bekir Yarangüme (Türk Telekom)
Cevher Özer (Beşiktaş Cola Turka)
Barış Hersek (Darüşşaka Cooper Tires)
Fatih Solak (Aliağa Petkim)
Ersan İlyasova (Regal Barcelona)
Hidayet Türkoğlu (Orlando Magic)

Tanjevic aday kadroyu açıklamış. Bana göre çok büyük hatalar olsada alıştık artık elden ne gelir...

Benim beğenmediğim noktalardan başlayayım.Öncelikle Tutku yine yok. Ülkenin İbrahim Kutluay'ın yaşlanması sonrası en iyi şutörü olarak öne çıkan Serkan bana göre kesinlikle olması gerekirken maalesef onu yine göremiyoruz. Mehmet Okur'un zaten Tanjevic ile arası limoni. Ama kadroda benim kafamı en çok kurcalayan soru şu.Oyunun kilitlendiği bölümlerde pota altında kim skor üretecek ? Semih'in smaç dışında pek bir numarası yok. Ömer ve Oğuz zaten hücum anlamında tam olarak geliştiremediler kendilerini. Kerem Gönlüm ise zaten hiç bir zaman hücum yönüyle sivrilmedi. Hırsıyla birşeyler yapsada o da iyi bir hücumcu değil. Fatih Solak'ı zaten hepimiz tanıyoruz. Cemal,Barış,Cevher kadrodan çıkarılır diye tahmin ediyorum.

Bu kadroda kişilik olarak hiç sevmesemde Kaya Peker olmalıydı bence. Hüseyin Beşok zaten hiçbir zaman alınmadı ona değinmeyeceğim. Erman'da 2006 sonrası görülmedi.

Guard rotasyonunda Kerem Tunçeri tecrübesiyle takıma çok şey katacaktır. Engin Atsür her zaman çok beğendiğim bir isim. Ender Arslan benim beğenmediğim fakat buraları oynamaya alışmış biri olarak işi götürecektir. Ömer Onan ve Sinan Güler oyunun iki yönünü de iyi oynayan oyuncular. Evren Büker ise kadrodan çıkacak bir başka isim olur.

Forvet pozisyonu takımın en önemli iki isminin bulunduğu bölge. Takımımızın lideri Hidayet ve gelecekte çok şey beklediğimiz şu sıralar Barcelona'da çok iyi işler çıkaran Ersan bu bölgeyi çok korkutucu bir kılıfa sokuyor. Bekir Yarangüme'ye ise maalesef elveda deriz.

Bu kadroda pota altında ki problem çok arıza yaratmaz ve takım içi dengelerde bir problem olmazsa iyi işler yapar. Ve son olarak. İnşallah bu turnuva Tanjevic'in Türkiye adına son maçı olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder